Ära viska prügi maha!


Kevade viimaseks projektiks (enne suvist tervise- ja loodusenädala projekti) sai Midrikutsude rühmas (sõimerühm 3-4.a) ÄRA VISKA PRÜGI MAHA!
Projekti tegevused olid väga praktilised ja kogu projekt oli hästi mänguderohke. Lapsed said “aidata metsloomi” – üheskoos koristati puhtaks metsaalune (prügi läks traktori järelkärusse), seejärel viidi prügi prügimäele. See mäng jäi vahenditega kogu projekti vältel lastele kättesaadavaks – ise said toimetada ja luua (tegevus toimus rühmaruumis).
Rääkisime ka veekogudest ja kaladest, miks ei tohi vette prügi visata, tegime katseid suurtes purkides, mis juhtub veega kui seal on sodi, mis võib juhtuda sellises vees kaladega.
Samuti käisime Luunja keskuses matkapäeval, mil märkasime erinevaid prügikaste, kasutasime teekonna märkimiseks gps, sellest sai ka meie matk nime: GPS-MATKAMÄNG “LUUNJA PRÜGIKASTID” - oma õppekäikudel kasutasime prügi üleskorjamiseks ühekordseid kummikindaid.
Teema pakkus lastele nii palju huvi ja põnevust, et hiljem  oskasid nad eriliselt terava pilguga vales kohas vedelevat prügi märgata (rahulolev tagasiside ka lapsevanemalt).
Raili Eller















Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Põdral maja metsa sees

Õueala on parim koht mängimiseks!

Päike õues, tervis põues