Uurime õueala elurikkust

Rohelise kooli üheks selle aasta teemaks on meie lasteaias "Elurikkus ja loodus". Otsustasime ümarlauas, et alustada tuleks oma õueala elurikkuse kaardistamisest, alles siis saame arutleda, kas ja kuidas elurikkust õuealal täiendada-toetada.
Puud ja põõsad on Midrimaa õueala plaanil - Beeboti mängualusel, mille 5-7a Midrimõmmide rühm detsembris ja jaanuaris meisterdasid. Veebruaris ja märtsis 2019 mõtlesid õpetajad erinevaid mänguvõimalusi meisterdatud alusele. Rohttaimi asume uurima ja üles märkima aprillis, mais ja juunis. Siis lisame järk-järgult talvistele fotodele ka teiste aastaaegade fotod (kevad, suvi, sügis).
Putukate ja linnuliikide kaardistamiseks-määramiseks koostasime töögrupiga ristsõnamängu lasteaia trepikodadesse. Ristsõnasse valisime oma kogemuse põhjal meie õuealal varasematel aastatel märgatud liike. Koos lastega hakkamegi uurima, kas nad tegelikult ka siin elavad või meie õuealal sagedased külalised on. Need elusolendid, keda hetkel ristsõnas pole, lisame oma nimistusse, uurime lastega pilte, tutvume nimetustega ja kuulame võimalusel hääli.
Usume, et õueala eluslooduse uurimine on pidev protsess, aga esialgse pildi saamine võtab aega vähemalt aasta, sest läbi aastaaegade muutub ju selle koosseis. Järgmisel õppeaastal teeme kokkuvõtvad järeldused ja plaani, kuidas meie saame kaasa aidata liikidele elutingimuste loomiseks.





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Põdral maja metsa sees

Õueala on parim koht mängimiseks!

Päike õues, tervis põues