Päike õues, tervis põues



Midrikutsude rühma talve viimaseks projektiks oli “Päike õues, tervis põues!”
   Projekti käigus said lapsed teada, et kui sa tahad terve olla ja terve ka püsida, siis tuleb süüa tervislikult ning palju puu- ja juurvilju.
   Lapsed saidki erinevate viljadega tuttavaks esmalt läbi piltide ja nende nimetamise. Seejärel sai puuviljakorvist võetud plastmassist vilja vaadata ja katsuda, viia kokku õige pildiga ning voolida plastiliinist samasuguse täitsa oma puuvilja. Hiljem valmistati mängupuuviljadest kööginurgas salatit, kooki ja jäätist. Kogu projekti vältel nautisid lapsed väga kokaks riietumist ja toidu serveerimist nii degusteerijatele kui –kriitikutele.
   Laste lemmiktegevuseks osutus aga päris puuviljade suur maitsmispidu, kus sai proovida 16 erinevat puuvilja, otsustada, mis maitsega need on (magus, hapu, kibe, mõru) ning anda neile oma hinnang (meeldib/ei meeldi). Laste üllatuseks ei olnudki kõik rühmakaaslased alati ühel nõul, esines palju vastandlikke arvamusi nii maitse kui meeldivuse osas.
   Projekti viimasel nädalal said lapsed tuttavaks ka juur- ja köögiviljadega. Needki lisati kööginurga mängudesse ning valmis said supid, praed ja osavamatel ka magustoidud ja smuutid. Saime selgeks, et puu- ja juurviljad teevad head meie tervisele ja hoiavad meid tugevana ning õppisime rahvusvahelise suutervisepäeva eel koos selgeks, kuidas on õige hoolitseda oma hammaste eest.
Õpetajad Raili Eller ja Kristi Kull













Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Põdral maja metsa sees

Õueala on parim koht mängimiseks!