Elistvere loomapargis


21. nov käis Midrilindude rühm Elistvere loomapargis. Meie eesmärgiks oli: viime loomapargi loomadele kogutud ja kuivatatud tammetõrud ja kõrvits ning saame rohkem tuttavaks põhjapõdra ja põdraga. Väga hea giidiga õppekäik sai lisaks ka  uue teema -  toit.
Juba oravate juures kuulsime, et oravapoegi sünnib juurde just nii palju, et nad mahuks koos elama oma territooriumile, et kõigile jätkuks süüa ja ruumi. Lapsed õppisid jälgima teabetahvlitel kui palju poegi sünnib erinevatel loomadel.
Kabehirvedel olid kenad sarved. Loomapargis on tasakaalustatud toit. Kõik vajaminevad ained on selles olemas ja nii kasvavad ka vanadele loomadele uhked sarved.
Põhjapõder elab üksi ja on emane. Poegi talle ei sünni, sest puudub isa, aga loomapark ei soovi ka et sünniks. Aedikus ei saaks ema  oma poega Eestimaal tervena üles kasvatada. Puudub õige toit, ei ole piisavalt neid aineid, mida saab põdrasamblikust. Põhjapõder sööb  puulehti, heina, tammetõrusid vähe. Sarved on emastel ja isastel.
Põder sööb puuoksi ja puukoort ning sellepärast on tema aedik puudest tühi. Ta on oma toiduharjumustega lihtsalt enamuse ära rikkunud ja need tuli maha võtta. Põder vajab iga päev kuni 20 kg lehti, heina, puuoksi. Sarved on isapõtradel ja kuni viienda eluaastani saab sarvede harude järgi öelda looma looma vanuse. Hiljem oleneb sarvede harude hulk looma tervisest ja toidust.
Looduses kasutavad sarvi toiduks närilised kuid looduspark kingib neid sõpradele ja kasutab õpitoas.
Tiina Pern, Midrilindude rühma õpetaja









Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Põdral maja metsa sees

Õueala on parim koht mängimiseks!

Päike õues, tervis põues